Tagtik

Daarom heet Sofiane gewoon boef, man

De Nederlandse rapper Sofiane Boussaadia, alias Boef, verovert sinds kort ook de Vlaamse hitparades. Met zijn singles 'Slaaptekort', 'Gewoon boef' en 'Habiba' galmen zijn razendsnelle, maar toch melodieuze raps ook door de Vlaamse radio's.

In de Ultratop 50 van MNM doet Boef het goed, hij staat er met het aanstekelijke 'Habiba' momenteel op plek 3 en moet enkel de Chainsmokers samen met Coldplay en hun nummer 'Something just like this' en chickmagnet Ed Sheeran met zijn 'Shape of you' voor zich dulden. Op Qmusic staat de Nederlandstalige rapper met het Franse paspoort op de zeventiende plaats in de top 40 hitlist.

Boef is als vlogger op Youtube immens populair geworden de afgelopen twee jaar. Via zijn sociale mediakanalen geeft hij een unieke inkijk in zijn exclusieve leven. Zijn fans zijn vaak niet ouder dan 18 jaar en ook in Vlaanderen gaat het dak er op veel jeugdfuiven af als Boefs muziek gedraaid wordt. Sofiane Boussaadia koos voor 'Boef' als artiestennaam omdat de meeste mensen hem in zijn jeugd 'Souf' noemden en omdat hij er moeilijke jeugdjaren heeft opzitten en zichtzelf graag een boefje noemt, die combinatie maakte al gauw het aanstekelijke 'Boef', vertelde hij aan de Nederlandse radio.  (Skwadra by Tagtik/Illustration Picture: Youtube)

Ook dit kan u interesseren