Tagtik

Daarom herhaalt VRT 9e seizoen FC De Kampioenen niet

Er bestaan nog zekerheden in de wereld, de steeds terugkerende herhalingen van succesreeks FC De Kampioenen zijn daar een schoolvoorbeeld van. Al zullen de trouwe kijkers na zaterdag wel in een zwart gat vallen.
Nu zaterdag krijgt televisie kijkend Vlaanderen de herhaling van de laatste aflevering van seizoen acht te zien van FC De Kampioenen. Daarna zal geen enkele aflevering van seizoen negen of tien uitgezonden worden. De VRT heeft daar immers een zeer goede reden voor.

Seizoen negen en tien van FC De Kampioenen behaalden de laagste kijkcijfers. Een van de grote redenen hiervoor was de komst van de kok Bernard Theofiel Waterslaeghers (gespeeld door acteur Jakob Beks), die Dimitri De Tremmerie (gespeeld door Jacques Vermeire) had moeten doen vergeten. Het personage van BTW sloeg echter helemaal niet aan.  "BTW was geen geslaagde operatie. Door- en doorslechte personages werken niet in een familiereeks. Ook ik was allesbehalve tevreden met het resultaat. BTW was irritant, arrogant en betweterig. Maar ik nam de rol aan zonder de scenario’s te lezen. Zes afleveringen later wist ik dat ik met de gebakken peren zat", vertelt acteur Jakob Beks aan Het Nieuwsblad. Vogende week begint de VRT dan ook met de herhalingen van seizoen elf, waarin Jaak Van Assche als foefelende brocanteur Fernand Costermans zijn intrede maakte. (Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren