Tagtik

Daarom is 'glutenvrij' niet gezond voor iedereen

Steeds meer mensen kiezen ervoor om 'glutenvrij' door het leven te gaan. Zo schrappen ze het eiwit gluten uit hun dagelijks eetpatroon. Gluten zitten onder andere in granen zoals tarwe, rogge, haver, gerst en spelt en bijgevolg ook in alles wat hiervan gemaakt wordt zoals pasta, brood, koekjes ... Ook sommige sauzen en soepen laten glutenvrije eters om deze reden links liggen.

Vele mensen beginnen glutenvrij te eten op doktersadvies omdat ze aan glutenintolerantie lijden. Toch kiezen ook vele mensen vrijwillig voor een glutenvrij eetpatroon. Dat is echter geen goed idee, zeggen wetenschappers van de Amerikaanse Harvard University nu.

In het onderzoek dat gepubliceerd werd in The British Medical Journal, staat te lezen dat gluten uit vrije keuze schrappen geen goed idee is voor ons cardiovasculair systeem. Volgens de wetenschappers van het gerespecteerde Harvard zou het zelfs het risico op hartziekten verhogen. (Skwadra by Tagtik/Source: The British Medical Journal/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren