Tagtik

Daarom tankt u weldra van thuis uit

Vele autobestuurders kijken er tegenop om te gaan tanken. Maar er is goed nieuws op komst! Benzine kan wel eens in de nabije toekomst aan huis geleverd worden.

In de Verenigde Staten lanceerden twee Fransen in april 2015 een app genaamd 'Purple'. Hierdoor hoeven Amerikanen niet meer te tanken in een tankstation. "We fuel your car wherever you are", is de leuze van het bedrijf, waarmee het benadrukt dat het klanten om het even waar en wanneer van benzine kan voorzien. Toch is de service maar van 7.30 uur tot 22.30 uur beschikbaar. In een jaar tijd hebben maar liefst 20.000 mensen de app al geïnstalleerd. Binnen een tijdspanne van 1 tot 3 uur tijd, krijgen de klanten benzine aan een prijs die bijna identiek is als deze aan het pomp zelf. Een chauffeur rijdt met een tankwagen naar de klant, tankt de wagen vol en de klant betaalt via zijn bankkaart.

In Frankrijk lanceerde het bedrijf 'Pomp' dezelfde dienst, die daar ook meteen een groot succes werd. Is België weldra aan de beurt? (FvE and Skwadra by Tagtik/Source: La Dernière Heure/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren