Tagtik

Daarom vermijdt u Keulen beter op 22 april

Kijkt u al een tijdje uit naar een bezoekje aan de wereldberoemde Dom van Keulen? Dan wacht u best nog even want de stad in het Duitse Noordrijn-Westfalen is in het oog van een terreurstorm terecht gekomen.

De Duitse krant 'Tagesspiegel' heeft een derde bericht gekregen waarin de aanslag op de spelersbus van voetbalclub Borussia Dortmund opgeëist wordt. De mail zou afkomstig zijn van een extreemrechtse groepering. De zender vergelijkt zichzelf in de brief met Adolf Hitler en verder houdt hij een betoog tegen de multiculturele samenleving.

De aanslag op de spelersbus van Dortmund is volgens hem een laatste 'waarschuwing' vooraleer zijn groepering op zaterdag 22 april genadeloos zal toeslaan in Keulen, blijkt uit de gelekte mail. Die dag vindt er namelijk een congres van de eurosceptische en rechts-populistische partij AFD (Alternative für Deutschland) plaats in Keulen. Tienduizenden tegenbetogers worden verwacht. "Er zal kleurrijk bloed vloeien, onze troepen staan paraat", klinkt het verder in de mail, waarvan de Duitse politie de authenticiteit niet betwijfelt. (Skwadra by Tagtik/Source: Tagesspiegel/Illustration picture: Tagtik)

Ook dit kan u interesseren