Tagtik

De Block bekommert zich eindelijk om psychologische hulp

De hoge kostprijs houdt vele mensen tegen om op regelmatige basis de ondersteuning in te roepen van een psycholoog. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block zal eindelijk bekijken hoe het bezoek aan en psycholoog terugbetaald zou kunnen worden. Althans, dat zegt ze zaterdag in een interview met De Morgen.

"Ik wil een stap vooruit zetten in de geestelijke gezondheidszorg. We hebben vorig jaar de fundering gelegd, door het beroep van klinisch psycholoog te erkennen. Nu moeten we verder bouwen. Vrijdag is de federale raad voor de geestelijke gezondheidszorg geïnstalleerd en die gaat onderzoeken hoe we psychologische hulp kunnen terugbetalen. We weten dat sommige mensen zich soms tien jaar lang niet goed voelen, zonder dat ze de juiste hulp krijgen. Dat is vreselijk, dat zou niet meer mogen."

Een Belg op drie krijgt in zijn leven af te rekenen met psychologische problemen, waardoor ook De Block nu inziet dat psychologische hulp betaalbaar moet worden. (Skwadra by Tagtik/Source: De Morgen/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren