Tagtik

De eerste reactie van Marine Le Pen na haar nederlaag

Emmanuel Macron (39) van de zelf opgerichte beweging En Marche wordt de nieuwe president van de Franse republiek. Macron won de tweede en beslissende ronde van de Franse presidentsverkiezingen met 65.8 %. De sociaal-liberaal versloeg zijn concurrente Marine Le Pen (Front National), die maar 34.2 % van de Franse stemmen wist binnen te halen.

Le Pen aanvaardt haar nederlaag, maar klinkt strijdvaardig in haar eerste reactie na de uitslag van de presidentsverkiezingen. "De Fransen hebben de Republikeinse en patriottische alliantie aangeduid als de belangrijkste oppositiekracht tegen de nieuwe president", stak Le Pen van wal.

"De tweede ronde van deze presidentsverkiezingen toont de kloof aan tussen de patriotten en de mondialisten. Deze belangrijke keuze zal aan de Fransen worden voorgelegd bij de parlementsverkiezingen", benadrukt Le Pen de polarisatie in Frankrijk.

Ook benadrukt ze dat het Front National zal herbronnen en misschien wel een nieuwe naam krijgt. "Ik stel een diepe transformatie van onze beweging voor om een nieuwe politieke kracht op te bouwen. Die kracht zal meer dan ooit nodig zijn om ons land te herstellen", besluit ze in de nacht van zondag op maandag. (Skwadra by Tagtik/Source: Le Monde - Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="nl"><p lang="fr" dir="ltr">Merci ! <a href="https://t.co/XbviRuqZeG">pic.twitter.com/XbviRuqZeG</a></p>&mdash; Marine Le Pen (@MLP_officiel) <a href="https://twitter.com/MLP_officiel/status/861293284551008257">7 mei 2017</a></blockquote>
<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Ook dit kan u interesseren