Tagtik

Di Caprio steunt Belgische prins bij marathon

De Belgische Prins Emmanuel de Merode zal binnen twee weken aan de start staan van de London Marathon. Hij doet dit niet om een knaltijd neer te zetten, maar om geld in te zamelen voor de nabestaanden van alle rangers die in het Virungapark in Congo de afgelopen jaren stierven na conflicten met stropers en gewapende rebellen.

Prins Emmanuel de Merode behoort tot de hoogste Belgische adel en maakte carrière bij de Verenigde Naties. Wereldwijd is hij een bekende natuurbeschermer, voornamelijk van gebieden in Centraal- en Oost-Afrika. Dat is ook de Amerikaanse acteur Leonarde Di Caprio ter ore gekomen. De superster is blijkbaar een goede vriend van de Belgische prins en wil hem graag een duwtje in de rug geven tijdens de marathon. Di Caprio is niet van plan om zelf de loopschoenen aan te binden, maar deelde een filmpje met zijn ruim 17 miljoen volgers op Facebook, waarin de Merode de gulle schenkers reeds bedankt en mensen oproept om nog te storten.

"We zijn goed op weg om het miljoen euro in te zamelen", zegt de Merode, directeur van het Colgolese Virungapark, in het filmpje. (Skwadra by Tagtik/Source: Facebook/Illustration picture: Belga)

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/video.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fvirunga%2Fvideos%2F10155103357530782%2F&show_text=0&width=560" width="560" height="315" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true" allowFullScreen="true"></iframe>

Ook dit kan u interesseren