Tagtik

Dilemma voor Antwerp: Mbokani of Tchité?

Promovendus Royal Antwerp FC kon met de aanstelling van Luciano D'Onofrio als sportief directeur en de Roemeen Laszlo Bölöni als hoofdtrainer twee ervaren rotten strikken. Ook opent het gigantische netwerk van beide ex-Standardwerknemers heel wat deuren.

Wie zelf op de deur van De Bosuil kwam kloppen, was de inmiddels 33-jarige Mémé Tchité. Of de ooit aalsnelle spits met een ongelofelijke neus voor goals, ooit het shirt van Antwerp aantrekt, hangt af van D'Onofrio en Bölöni. Die eerste neemt het voorstel van Tchité in beraad. Toch heeft de ex-spits van Standard, Anderlecht, Santander en Club Brugge de afgelopen twee seizoenen geen potten gebroken bij STVV en White Star Brussel in de eerste amateurklasse.

Wie eveneens een Anderlecht- en Standardverleden heeft, in het verleden een garantie was voor doelpunten en in de wachtkamer van Antwerp zit, is de Congolees Diemerci Mbokani (31). De voormalige Gouden Schoen zat vorig seizoen meer op de bank bij het Engelse Hull dan hem lief was en is op zoek naar een nieuwe sportieve uitdaging. Deze vond hij bij het Griekse Olympiakos, maar Mbokani raakte er niet door de medische keuring met een hamstringblessure. D'Onofrio is van oordeel dat deze kwetsuur slechts van voorbijgaande aard is en onderzoekt of Mbokani zich eventueel laat verleiden tot een verhuis naar de Scheldestad.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren