Tagtik

Dit is het gênantste moment uit het leven van Erik Van Looy

Voor 'De Laatste Show' interviewde Erik Van Looy jarenlang de grootste supersterren. In tv-programma De 3 Wijzen vertelde hij afgelopen zondag over zijn ontmoeting met oscarwinnares Meryl Streep. Al was het niet meteen een aangename kennismaking. "Het was het gênantste moment uit m'n leven", kijkt Van Looy er jaren later op terug.

Toen Van Looy niemand minder dan filmster Meryl Streep mocht interviewen, was hij in de wolken. "Net voor ik het poepchique hotel binnenging, kwam ik een Waal tegen. 'Ik sta hier al drie dagen en wil gewoon een handtekening van Meryl Streep', zei hij. Ik daar naar binnen en na een tijdje vertelde ik aan Streep dat die man daar op haar stond te wachten en dat het toch wel leuk zou zijn moest ze hem een handtekening geven voor ze vertrok."

De Amerikaanse actrice was gecharmeerd door het verhaal, legde het interview stil en vroeg Erik Van Looy om de 'fan' te gaan halen. "Pas toen had ik door dat het om een dakloze ging die heel schoffel gekleed was. In de lift merkte ik op dat hij rook naar urine. Ik kon niet meer terug. De deuren van de lift gingen open en Streep stond daar al te wachten. De man liep naar haar, zei dat hij van haar hield en gaf haar een knuffel", beschrijft Van Looy het meest ongemakkelijke moment uit zijn leven. Streep was niet gelukkig met de hele situatie en Van Looy ... die vluchtte dan maar weg met het schaamrood op de wangen. (Skwadra by Tagtik/Source: De 3 Wijzen/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren