Tagtik

Doodgeschoten olifant verplettert jager

De Zuid-Afrikaanse jager Theunis Botha (51) gidst al jaren groepen jagers rond op safari in Zimbabwe. Tijdens zijn tochten worden luipaarden, leeuwen en olifanten doodgeschoten. Ook afgelopen vrijdag trok de Zuid-Afrikaanse vader van vijf kinderen met een groep fanatiekelingen de natuur in om dieren te gaan doden.

Toen het gevolg vrijdag een groep olifanten in het vizier kreeg, twijfelden de jagers niet. Drie van de olifanten stormden echter plots frontaal op Theunis Botha en zijn collega-jagers af waarop de Zuid-Afrikaan de dieren onder vuur nam. Een vierde olifant tilde Botha van de grond met zijn slurf. De andere jagers aarzelden niet en schoten het dier dood met een wel gemikt schot in het hoofd. De olifant viel om, maar verpletterde Theunis Botha in zijn val. De Zuid-Afrikaan was, net zoals de olifant, op slag dood. (Skwadra by Tagtik/Source: Independent/Illustration picture: Belga)

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="nl"><p lang="nl" dir="ltr">Roep niet graag karma, voor stropers maak ik een uitzondering: &#39;hunter was crushed to death by an elephant&#39; ... <a href="https://t.co/wDXomsSMu5">https://t.co/wDXomsSMu5</a></p>&mdash; Rutger Betlem (@betlem) <a href="https://twitter.com/betlem/status/866397743799037952">21 mei 2017</a></blockquote>
<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Ook dit kan u interesseren