Tagtik

Drama aan de kust met 13 kinderen nipt vermeden

Deze namiddag zijn in Oostende dertien kinderen aan de verdrinkingsdood ontsnapt. Ze gingen pootjebaden op een plaats waar dit verboden was. Door de sterke stroming werden ze verder de zee ingesleurd en konden ze maar nipt gered worden.

De dertien kinderen zijn lid van een jeugdbeweging uit het Gentse. De hele bend nam plaats op het strand aan de Westelijke strekdam. Op deze plaats is het verboden te zwemmen, maar hier trokken de kinderen zich niks van aan. De kidneren kwamen echter al snel in de problemen en de leiders belden onmiddellijk de hulpdiensten. Vier ambulances en de brandweer van Oostende kwamen ter plaatse.

Gelukkig voor de kinderen kon de scheepvaartpolitie met hulp van de leiders iedereen al snel op het droge krijgen. Dertien van hen werden wel voor controle overgebracht naar het ziekenhuis. Volgens Carlo Smits, commissaris van de Oostendse politie, liepen enkelen van hen schaafwonden op door contact met de betonnen blokken van de strekdam." Niemand raakte echter zwaargewond. (Skwadra by Tagtik/Source: HLN/Illustration Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren