Tagtik

Drama voor Pairi Daiza

Dierenpark Pairi Daiza uit Brugelette keek al maanden reikhalzend uit naar de komst van vier orang-oetans. Een koppel, hun kleintje en een tante zouden van de Duitse zoo in Heidelberg verhuizen naar het Belgische dierenpark nabij Ath.

Net voor het vertrek ondergingen de vier apen, papa Ujian (22), mama Sari (13), hun jong Berani (1) en tante Puan (28), een medisch onderzoek om te zien of ze in goede fysieke conditie verkeerden zodat de reis naar België geen probleem zou vormen. Voor deze medische check-up werden de dieren in slaap gedaan. Enkele uren na het onderzoek ontwaakten het koppel orang-oetangs en hun kleintje, maar de 28-jarige Puan stierf tijdens de narcose. "De dierenartsen wisten dat Puan leed aan een chronische longziekte. Nu wordt onderzocht of Puan daaraan overleden is of dat er toch nog een andere oorzaak is", vertelt Aleksandra Vidanovski van Pairi Daiza.

De drie nog levende orang-oetans werden door een gespecialiseerde firma alsnog naar België overgebracht. Dinsdag kwamen ze aan in hun grote verblijf in Pairi Daiza.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren