Tagtik

Drie kwart zwembaden weert fototoestel

Steeds meer zwembaden verbieden het gebruik van smartphones en fototoestellen. De meeste Vlaamse zwembaden hebben nu al een regel die het verbiedt om foto's te maken bij het water. Het Nieuwsblad vroeg vijftig Vlaamse zwembaden naar hun beleid en kwam tot de conclusie dat goed drie op vier zwembaden het gebruik van fototoestellen al verbiedt. In ruim de helft van de zwembaden worden ook smartphones niet meer getolereerd.

"Smartphones zijn verboden en als je ermee betrapt wordt, moet je het zwembad verlaten. Als een school een groepsfoto wil nemen, dan moet ze schriftelijk toestemming vragen", zegt Marc Supeley van het zwembad Hoge Blekker in Koksijde.

Professor Paul De Hert, privacy-expert bij de VUB, vindt het logisch dat zwembaden op zoek zijn naar reglementering omtrent smartphones en fototoestellen in deze tijden van online overexposure. "Een zwembad is een specifieke context. Het is niet de straat, hé. Het is een plek waar je je vertoont in badpak, in je vrije tijd. Dan verwachten mensen privacy", zegt hij aan de krant die het onderzoek voerde.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren