Tagtik

Duitsland, nieuwe terroristische bakermat?

Het aantal potentiële islamitische terroristen zou in bepaalde Duitse regio's explosief gestegen zijn het afgelopen jaar. Bonn, Duitsburg en Düsseldorf worden tegenwoordig beschouwd als dé hoofdsteden van de radicalisatie. De veiligheidsdiensten bevestigen dat het aantal potentiële terroristen met 30 % gestegen is in Duitsland.

De stad Bonn en de voorsteden kennen de meest onrustwekkende radicalisering, melden Duitse officiële instanties. Het aantal geradicaliseerde salafisten is er gestegen van 20 naar 40 en uit een vertrouwelijk rapport van de Duitse staatsveiligheid blijkt dat er 105 uiterst verontrustende verdachten in Noordrijn-Westfalen met argusogen gevolgd worden, in Bonn zijn er dat 'slechts' 15.
Ook in andere steden schiet de radicalisering als kool uit de grond. Duitsburg kent 27 potentiële terroristen, in Essen zijn 16 risicogevalen, in Düsseldorf lopen 16 potentiële terroristen rond, terwijl er in Keulen 13 geradicaliseerden binnen de stadsmuren aanwezig zouden zijn. 60 % van deze mensen bezit de Duitse nationaliteit. Het vertrouwelijke dossier meldt wel dat verschillenden van deze verdachten vermoedelijk in de praktijk in het buitenland wonen, maar in Duitsland gedomicilieerd zijn.

Duitsland was de afgelopen maanden meermaals het strijdtoneel van bloedige aanslagen. Zo doodde Anis Amri 12 mensen en verwondde 56 anderen toen hij met een vrachtwagen op de kerstmarkt van Keulen inreed. Amper enkele maanden later vielen 9 doden bij een aanslag in het station van Düsseldorf. In april werd dan weer een 16-jarige Syriër aangehouden die in zijn appartement een aanslag aan het voorbereiden was. (Skwadra and LpR by Tagtik/Source: www.express.co.uk/Illustration picture: Tagtik)

Ook dit kan u interesseren