Tagtik

Erdogan bedreigt Brussels burgemeester Yvan Mayeur

Recep Tayyip Erdogan kan het niet appreciëren dat de Bruselse burgemeester Yvan Mayeur (PS) weigert om toelating te geven voor een pro-Erdogan-meeting.

Eind mei komt de Turkse president namelijk naar Brussel voor de NAVO-top. In de wandelgangen wordt echter gefluisterd dat Erdogan enkele dagen vroeger naar Brussel zou afzakken om er aanhangers toe te spreken op een politieke meeting.

"Wij laten geen samenkomst op Brussels grondgebied toe op initiatief van meneer Erdogan", liet Brussels burgemeester Mayeur optekenen bij de Franstalige krant L'Echo. Omdat het bezoek van de Amerikaanse president Donald Trump in diezelfde periode al 2.000 Brusselse agenten vraagt, oordeelt Mayeur dat hij de veiligheid niet zou kunnen garanderen als Erdogan zou beslissen om vroeger naar Brussel af te zakken.

Het gepeperde antwoord van Recep Tayyip Erdogan liet niet lang op zich wachten: "Die man is geen NAVO-vertegenwoordiger. Ik ga niet op bezoek naar het gemeentehuis van Brussel of naar Belgische regeringsleden in Brussel. Ik ga naar de NAVO-top", zegt Erdogan duidelijk geïrriteerd vanuit Ankara. "Hij mag eens nadenken hoe hij de straten van zijn stad schoon kan houden", geeft hij Mayeur nog een steek onder de gordel.

Tot slot sluit de Turkse president op de Turkse televisiezender aHBR tv af met een dreigement: "Laat de burgemeester eens zeggen dat hij Erdogan niet zal toelaten op de NAVO-top. Als hij en de Belgische regering dat durven en daar machtig genoeg voor zijn. Ze praten onzin. Wij doen ons werk en zullen in Brussel bespreken hoe het verder moet met de NAVO." (Skwadra by Tagtik/Source: aHBR tv - L'Echo  - HLN/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren