Tagtik

Even paniek nadat auto uitbrandt op 7 km van Brussel-Centraal

Amper een halfuur na de mislukte aanslag in het Brusselse Centraal Station, kreeg de brandweerzone Vlaams-Brabant West een oproep binnen over een bestelwagen die in vuur en vlam stond in de Nieuwe Stallestraat in Ruisbroek, vlak bij het op- en afrittencomplex van de Brusselse ring. Omdat dit amper een goede acht kilometer verwijderd is van Brussel-Centraal, werd een link met de mislukte aanslag niet meteen uitgesloten. De chauffeur van het brandende voertuig was immers nergens te bespeuren.

"We doofden eerst de vlammen aan het motorcompartiment. Uiteraard vanaf een ruime afstand. Nadien maakten we gaten in de zijwanden. Mocht er een ontploffing zijn is dat de veiligste plek want de portieren worden eruit geblazen dan. Via die gaten lieten we de laadruimte vollopen met water om zo eventuele explosieven of gevaarlijke stoffen te 'verzuipen'", vertelt brandweerofficier Geert Van Cauwenbergh over de gebruikte handelingswijze.

Uiteindelijk daagde de chauffeur van de inmiddels volledig uitgebrande bestelwagen op. Hij was immers in de buurt hulp gaan zoeken. Door een technisch defect vatte zijn voertuig vuur, er bleek dan ook geen enkele link te zijn met de terreuraanslag niet veel verderop in Brussel.

(Skwadra by Tagtik/Source: HLN/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren