Tagtik

Even paniek nadat explosievenhonden snuffelen aan hotel Manchester United

Nadat de spelersbus van het Duitse Borussia Dortmund het mikpunt werd van een terroristische aanval afgelopen week, nemen veiligheidsdiensten geen enkel risico meer in de buurt van populaire voetbalploegen.

Voor de aankomst van het Engelse Manchester United in het Lowry-hotel, stond de beveiliging op scherp. Het team dat deze week in de Europa League nog 1-1 gelijkspeelde tegen RSC Anderlecht, overnachtte zaterdag in een hotel in Manchester ter voorbereiding op de Premier League-wedstrijd van zondag. Voor de komst van Ibrahimovic en andere sterren golden draconische veiligheidsmaatregelen.

Speciaal opgeleide honden die explosieven kunnen opsporen, snuffelden de hele buurt van het hotel af voor de komst van het team uit Manchester. Elke plek waar een speler niet veel later zou kunnen passeren, werd geïnspecteerd door een explosievenhond en een begeleider. De talrijk aanwezige fans die hoopten een glimp van hun helden te kunnen opvangen, waren onder de indruk van de veiligheidsactie. Na een geruststellende uitleg appreciëerden de aanwezige Man United-fans de beveiliging. Manchester United neemt het zondag op tegen Chelsea. (Skwadra by Tagtik/Source: Mirror/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren