Tagtik

"Ex-topman Etixx en Omega Pharma stalkte profwielrenster maandenlang"

 De Australische wielrenster Rochelle Gilmore werd jarenlang gestalkt door de 42-jarige D.D., voormalig general manager van Omega Pharma en CEO van Etixx. Dat schrijft Het Nieuwsblad. De twee leerden elkaar kennen op een werkvergadering en begonnen een relatie, ook al was de wielermanager getrouwd. In april 2015 was hun liefdessprookje echter gedaan, maar dat kon de wielermanager maar moeilijk verkroppen.

De 42-jarige man bleef de Australische blondine overal opzoeken: hij was plots op dezelfde locatie waar zij trainde in Italië, in Spanje, maar zelfs tijdens de Tour Down Under in Australië verscheen D.D. plots voor de Australische wielrenster. Ook probeerde hij haar op professioneel vlak zwart te maken bij sponsors. De man bleef zijn ex halsstarrig via Facebook, Twitter en Linkedin contacteren, waardoor de Australische, inmiddels ex-wielrenster, niets anders kon dan de man aanklagen voor stalking.

De voormalige topmanager van Omega Pharma en Etixx NV moest zich woensdag verantwoorden voor de strafrechter. Gilmore vraagt een financiële schadevergoeding van 2500 euro voor zichzelf en haar wielerteam, maar "Het belangrijkste is dat de stalking stopt", zei ze woensdag in de rechtszaal.

"Ik had geen slechte bedoelingen. Ik wilde ­Rochelle zeker geen angst aanjagen. We zaten beiden in het wielermilieu en ik wist dat we elkaar nog zouden tegenkomen. Ik zocht contact om onze problemen uit te praten, en een manier om op een profes­sionele manier met elkaar om te gaan", op deze manier probeerde D.D. onder elke aantijging uit te komen. (Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren