Tagtik

Exclusief interview met Trump: de opmerkelijkste uitspraken

Hij mist het om zelf met de wagen te rijden, hij leeft precies in een cocon en is verrast hoe moeilijk zijn nieuwe job als president eigenlijk wel is. Donald Trump is heel oprecht in een exclusief interview met Reuters.

Amerikaans president Donald Trump blikte op donderdag terug op zijn eerste 100 dagen als president van de Verenigde Staten. Hij kijkt met weemoed terug naar zijn leven voor het presidentsschap.

"Ik hield van m'n vorige leven. Ik was met zo veel verschillende dingen bezig", vertelt Trump aan Reuters. "Dit is harder werken dan voor ik president was. Ik dacht dat het gemakkelijker zou zijn."

Meer dan vijf maanden na zijn verkiezingsoverwinning en al 100 dagen actief als president, de rijke zakenman uit New York is de bitsige verkiezingsstrijd nog niet vergeten. Temidden een verhaal over de Chinese president Xi Jinping, haalt Trump tijdens het interview in het Oval Office plots kaarten van de VS boven. "Hier, neem dat maar mee. Dat zijn de definitieve verkiezingsresultaten", zegt hij terwijl hij de landkaart van de States met daarop de gebieden waar hij won in het rood op overhandigt. "Niet slecht hé? Rood is van ons", zegt de president fier. Trump overhandigt de drie Reuters-reporters elk een exemplaar.

Verder zegt de president dat hij nog wat moet wennen aan de beveiliging die hem 24/24 volgt. "Je leeft precies in je eigen cocon. Je wordt zo streng bewaakt dat je eigenlijk bijna nergens naartoe kan", zegt Trump. De zakenman hield ervan om met de wagen te rijden, maar ook dat is niet meer toegelaten.

Toch is niet alles veranderd, zegt de president. Zo contacteert hij nog geregeld zakenvrienden en businessrelaties om advies te vragen. (Skwadra by Tagtik/Source: Reuters/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren