Tagtik

Extra beveiliging op festivalweide Werchter

Bij de festivals die de komende weken in Werchter worden georganiseerd, zullen de organisatoren en de veiligheidsdiensten zorgen voor extra veiligheidsmaatregelen.

"Op de Haachtsesteenweg, Werchtersesteenweg en Nieuwe Baan worden betonblokken geplaatst", aldus burgemeester Dirk Claes bij Het Laatste Nieuws. Het is de eerste keer dat deze blokken worden geplaatst om terroristen te stoppen. Naast de medewerkers op de festivalweide zullen nu ook die op de campings en de parkings nog extra worden gescreend.

Net zoals in de voorbije jaren moeten nu ook alle festivalgangers via een metaaldetector passeren. Zaken als gsm's of niet-drinkbare vloeistoffen moeten in een plastic zakje dat aan de veiligheidsmedewerkers moet worden getoond. De organisatie roept ook nog op om overbodige zaken thuis te laten en rugzakken of tassen indien mogelijk te vermijden. Bij een incident zullen alle festivalbezoekers via hun mobiele operatoren op hun gsm worden gewaarschuwd.

De weide van Werchter wordt op 24 juni ingenomen voor TW Classic, van 29 juni tot 2 juli voor Rock Werchter en op 8 juli voor Werchter Boutique.

(Fausto by Tagtik/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren