Tagtik

Forse strafvermindering na wafel met white spirit

De 20-jarige Melissa V. uit Maasmechelen heeft deze week van het Antwerpse hof van beroep een celstraf van vijf jaar met uitstel gekregen. In eerste aanleg kreeg ze nog zeven jaar effectief. Dit omdat de Limburgse twee jaar geleden een meisje van haar school wou doden door haar een wafel met white spirit te laten eten. De feiten speelden zich in 2015 af op een school voor buitengewoon onderwijs in Genk.

Melissa V. manipuleerde er een minderjarige leerling en verplichtte hem om de wafels te bakken en er vervolgens met een spuit white spirit in te spuiten. De jongen gehoorzaamde, maar gebruikte de white spirit niet, die Melissa V. hem gaf. Nadat het nietsvermoedende meisje een wafel opat ... gebeurde er niets omdat de jongen het giftige goedje er uiteindelijk niet had ingespoten. Nadat het verhaal van de poging tot vergiftiging de ronde deed op school, werd het net rond Melissa V. steeds strakker en viel ze bij de politie door de mand.

Waarom ze het meisje wou vergiftigen, heeft ze nooit gezegd. Na de eerste veroordeling, heeft ze nu dus een enorme strafvermindering gekregen. Melissa V. werd deze week in beroep tot vijf jaar met uitstel  veroordeeld, maar moet zich wel aan een aantal strikte voorwaarden houden, waaronder een contactverbod met het slachtoffer en het volgen van psychosociale begeleiding, meldt Het Belang van Limburg. (Skwadra by Tagtik/Source: HBVL/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren