Tagtik

Franse verkiezingen nooit zo spannend

Wie mag naar de tweede ronde van de Franse presidentsverkiezingen? Traditioneel is dat op de dag van de stembusgang op zondagavond rond 20 uur geweten, maar deze keer is er zo weinig verschil tussen de verschillende kandidaten dat wellicht met deze traditie gebroken zal moeten worden en het pas later bekendraakt welk duo om het presidentschap zal strijden.

"Als het aankomt op enkele tienduizenden of honderdduizenden stemmen, dan zullen we om 20 uur misschien niet kunnen meedelen wie de nummer een en de nummer twee is van de stembusgang," zo vertelde een woordvoerder van Ipsos aan France Info. Ipsos is het peilingsinstituut dat aan de televisiezenders de prognoses levert.

De Franse verkiezingen zijn immers nog nooit zo spannend geweest tussen de vier belangrijkste kandidaten: centrumkandidaat Emmanuel Macron ligt bij de laatste peilingen op 22%, nipt gevolgd door de extreemrechtse Marine Le Pen met eveneens 22%, de extreemlinkse Jean-Luc Mélenchon met 20% en republikein François Fillon met 19%.

(Fausto by Tagtik/Picture: Tagtik)

Ook dit kan u interesseren