Tagtik

Geflitst aan 204 km/u ... maar geen boete!

Een Luikse motorrijder moest zich maandag voor de rechter verantwoorden voor een geval van excessief overdreven snelheid dat dateert van afgelopen zomer.

De 49-jarige motorrijder werd eind augustus geflitst op de E42 terwijl hij maar liefst 204 km/u reed. Gecorrigeerd op zijn proces-verbaal gaf dit nog steeds een snelheid van 191.76 km/u, op een plaats waar de maximaal toegelaten snelheid 120 km/u is.

De man werd onmiddellijk doorverwezen naar de politierechtbank, waar hij zich maandag mocht komen verdedigen. Het parket eiste een geldboete van 480 euro en een rijverbod van 15 dagen. Dat vond de afdvocaat van de beklaagde echter overdreven. Om deze straf te vermijden, maakte hij er de rechter op attent dat de politie zijn cliënt enkel geïdentificeerd had op basis van zijn nummerplaat.

De rechter oordeelde echter door de omstandigheden waarin de snelheidsovertreding plaatsvond, dat de man geen zware straf verdiende. De motard was immers die dag verantwoordelijk voor de beveiliging op een liefdadigheidsevenement voor gehandicapten, maar was zijn doorgangsbewijs thuis vergeten. Hierdoor haastte de man zich snel naar huis, met de overdeven snelheid tot gevolg. Op zijn terugweg werd hij geflitst. De rechter vond dit een geldig excuus voor zijn overdreven snelheid en oordeelde dat de 49-jarige motorrijder enkel de gerechtskosten van 76.26 euro moet betalen en een sensibiliseringscursus moet volgen. (Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren