Tagtik

Gemeente moet inwoner 180.000 euro

In de gemeente Dilbeek stond de bocht op de Bodegemstraat, tussen de Vlaanderenlaan en de Suikerbergstraat, bekend als een heel gevaarlijke bocht. Er gebeurden dan ook geregeld verkeersongevallen. Vooral bij nat weer of bij vrieskou gingen auto's telkens uit de bocht en kwamen ze op het terrein of in de haag van steeds dezelfde bewoner terecht.

Omdat de gemeente niets aan de levensgevaarlijke verkeerssituatie deed, stapte de bewoner ten einde raad naar de rechtbank. Hij eiste een aanpassing van het wegdek, zodat om de haverklap auto's niet meer in zijn voortuin terecht kwamen. De rechtbank van eerste aanleg gaf hem gelijk en de gemeente Dilbeek kreeg tien maanden de tijd om de verkeerssituatie in de Bodegemstraat veiliger te maken. Indien de gemeente dit niet deed, zou het een dwangsom per overschreden kalenderdag moeten betalen aan de inwoner van Dilbeek.
In november 2013 begonnen de werken uiteindelijk en de vernieuwde bocht was af in april 2014. Eind goed al goed, zou je denken? Neen! De werken waren immers gefinaliseerd na het overschrijden van de door de rechtbank opgelegde deadline.

Het Hof van Beroep oordeelde dat Dilbeek niet alles gedaan heeft om de werken binnen de opgelegde termijn af te werken, meldt Persinfo. Gevolg? De gemeente Dilbeek moet de bewoner de hallucinante som van 180.000 euro betalen. Inmiddels zette de inwoner zijn woonst te koop, wist Persinfo te melden. (Skwadra by Tagtik/Source: Source/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren