Tagtik

Gentse leerlingen breken in en stelen examens

Dinsdagnacht braken drie leerlingen binnen op de BenedictusPoort in Ledeberg. Dat is te zien op camerabeelden. "De dieven gingen gericht op zoek naar bepaalde examens. Ze hadden gewoon geen zin om te studeren, vermoed ik", reageert schooldirecteur Dirk Flamant.

De pubers raakten binnen op het schoolsecretariaat en gingen er met examens vandoor. Twee meerderjarige en een minderjarige leerling werden duidelijk herkend op de bewakingsbeelden. Woensdag daagde het dieventrio gewoon op om les te volgen. De schooldirectie had inmiddels de politie gebeld en de twee meerderjarigen werden geboeid afgevoerd. De ouders van de minderjarige leerling werden op de hoogte gebracht.

Amper een maand geleden kreeg diezelfde school al eens dieven over de vloer. Volgens directeur Dirk Flamant werden er sleutels gestolen waardoor de leerlingen ook toen binnenraakten, toch gaat het ditmaal om andere daders. "Ik kan nu alleen bevestigen dat er examenfraude is gepleegd." De twee minderjarige leerlingen worden voor de procureur geleid, terwijl de minderjarige dief naar de jeugdrechter gestuurd wordt. De school schorste de leerlingen alvast preventief.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren