Tagtik

Gezocht: bibpoeper!

De medewerkers van de bibliotheek van Halle zijn het kotsbeu. Al voor de derde week op rij doet een onbekende zijn of haar behoefte op boeken. De bib schakelt nu de hulp van de politie in om deze bibpoeper te ontmaskeren.

"Woensdagnamiddag 24 mei vond de poetsvrouw op het mannentoilet een boek waarop iemand zijn behoefte had gedaan. Het was een boek over vogels", vertelt schepen van Cultuur Marc Snoeck over het eerste voorval. "Geen prettige vondst natuurlijk. Maar de poetsvrouw heeft alles netjes opgekuist en in de vuilnisbak gegooid. Men ging er toen van uit dat iemand ziek was geworden op het toilet. Een ongelukje", zegt hij aan Het Nieuwsblad.

De week erna vond het personeel van de bibliotheek in de Halse Basiliekstraat echter opnieuw menselijke ontlasting op een boek. En ook vorige week woensdag sloeg de 'bibpoeper' opnieuw toe op een woensdag, hij besmeurde toen een cd met uitwerpselen.

De maat is vol voor het Halse personeel, de toiletten worden gesloten en wie dringend moet, kan de sleutel aan de balie vragen. Doordat er geen bewakingscamera's hangen in de Halse bibliotheek, weet niemand wie de dader is. "We hebben het speciaal nagekeken, er is niemand die ­onlangs een fikse boete kreeg omdat hij zijn boeken te laat terugbracht. Dus dit kan geen wraakactie zijn", zegt de cultuurschepen. Nu is het aan de politie om deze zaak te onderzoeken.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren