Tagtik

Giftige rook in Aarschot: "Hou ramen en deuren gesloten en schakel ventilatie uit!"

Op industrieterrein Nieuwland in Aarschot is vrijdagmiddag een zware brand ontstaan in een bedrijf dat polyester zwembaden maakt. De brand ontstond iets voor de middag bij het bedrijf LPW. Meteen was een grote zwarte rookpluim zichtbaar die richting het centrum van Aarschot en Langdorp geblazen werd door de wind. Ook was er een kleine explosie, waar gelukkig niemand bij gewond raakte.

De politie van Aarschot waarschuwt de inwoners dan ook voor deze giftige rook. "We zijn alle scholen in de streek aan het contacteren om te vragen dat ze de kinderen binnen zouden houden. Omdat de fabriek vrij dicht bij de dorpskern ligt, vragen we iedereen in Aarschot en Langdorp om ramen en deuren gesloten te houden. Chauffeurs vragen we ramen van de auto dicht te houden en de ventilatie uit te schakelen", zegt Rony Gerits van de lokale politie.

De leerlingen en het personeel van de OLV van Fatimaschool uit Gijmel werden vrijdagnamiddag al geëvacueerd naar de sporthal van Aarschot. (Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren