Tagtik

Gloednieuw zwembad moet al na 1 dag van naam veranderen

Op dinsdag maakte het stadsbestuur van Oudenaarde eindelijk de naam van het nieuwe zwembad dat eind april zijn deuren opent bekend. ZWOU zou het nieuwe bad gaan heten.

Tientallen inwoners van Oudenaarde vonden de naam zo belachelijk dat ze op de Facebookpagina van de stad Oudenaarde de naamkeuze op de korrel namen. Het stadsbestuur had de naam ZWOU uit 330 inzendingen gekozen. Maar na de vele lachwekkende en spottende reacties op sociale media, besloot de stad Oudenaarde om de naam alsnog te veranderen. "OK, da’s duidelijk: jullie zijn op z’n zachtst gezegd niet echt helemaal tevreden met de gekozen naam. We hebben de boodschap begrepen en kijken samen met het College hoe we dit aanpakken! Wordt dus vervolgd, alvast bedankt voor al jullie eerlijke en soms grappige reacties!", communiceerde de stad Oudenaarde via Facebook.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Twitter)

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="nl"><p lang="nl" dir="ltr">Uit +330 inzendingen, koos het College &quot;ZWOU&quot; als naam voor het nieuwe zwembad. Opening 29 &amp; 30 april! <a href="https://t.co/J1H6Buu7no">pic.twitter.com/J1H6Buu7no</a></p>&mdash; Stad Oudenaarde (@Stad_Oudenaarde) <a href="https://twitter.com/Stad_Oudenaarde/status/849176136286449664">4 april 2017</a></blockquote>
<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Ook dit kan u interesseren