Tagtik

Herman Brusselmans zorgt voor rel in Nederland

Een column van Herman Brusselmans in het Nederlandse tijdschrift Nieuwe Revu heeft voor commotie gezorgd bij de Nederlandse lezers. Zijn column is gewijd aan 'overschatte personen uit de wereldgeschiedenis'. Deze keer schreef hij over de Nederlandse zangeres Anouk.

"Deze blonde del weigert om de pil te slikken omdat haar kop er nog dikker van zou worden; ze gebruikt geen condoom omdat anders de binnenkant van haar flamoes naar verbrand rubber zou smaken, en voor het zingen de kerk uit vertikt ze puur uit misplaatst feminisme", aldus de Vlaamse auteur over de 42-jarige zangeres en moeder van 6 kinderen met 4 verschillende mannen.

"Zingen kon ze niet, maar er is altijd wel een of andere gefrustreerde platenbaas die een mokkel met dikke tieten een contract geeft, en hup, een van de irritantste carrières in de Nederlandse muziekgeschiedenis kon van start gaan", zo oordeelt Brusselmans over de carrière van Anouk.

Op de sociale media kreeg Brusselmans de volle laag: enkele twitteraars roepen Nieuwe Revu om zijn columns vol seksistische praat niet meer te publiceren, anderen verdedigen hem omdat hij 'grossiert in satire en sarcasme'.

(Fausto by Tagtik/Bron: Nieuwe Revu, deredactie.be/ Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren