Tagtik

Herten sterven na overdosis XTC

In recreatiedomein Brielmeersen in het Oost-Vlaamse Deinze zijn vier damherten op amper enkele weken tijd in verdachte omstandigheden gestorven.

Het begon allemaal toen de bok zich enkele weken geleden heel agressief begon te gedragen tegenover de parkwachters. Niet veel later stierven drie wijfjesherten. De dierenverzorgers gingen ervan uit de agressieve bok de wijfjes wel gedood zou hebben, met zijn immense gewei kan hij immers levensgevaarlijk uit de hoek komen. Daarom werd de arme bok ingeslapen.

Een dierenarts voerde echter een autopsie uit bij een van de wijfjesherten en vond duidelijke sporen van de harddrug XTC in het bloed van het hert. Iemand heeft dus al dan niet bewust de herten in domein Brielmeersen gedrogeerd, met de dood tot gevolg. XTC zorgt er immers voor dat het hart extra zwaar belast wordt, wat dan ook de dood betekende voor de wijfjesherten en voor agressief gedrag zorgde bij de bok.

Het is niet duidelijk of iemand doelbewust de dieren wou vergiftigen of dat de drugs in paniek over de omheining zijn gegooid toen druggebruikers zich snel uit de voeten moesten maken. De medewerkers van het domein eisen alleszins een uitgebreid onderzoek aangezien drugs niet thuishoren in een domein waar dagelijks tientallen kinderen komen spelen. (Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren