Tagtik

Het gevecht van de eeuw komt er!

Floyd Mayweather (40) keert terug uit zijn bokspensioen. De rijkste sportman op aarde doet dit niet voor een nieuwe titelkamp, maar wil de immens populaire kooivechter Conor McGregor een lesje leren.

Floyd Mayweather Jr. vs. Conor McGregor zal zonder twijfel de geschiedenisboeken ingaan als een van de meest memorabele gevechten ooit. De twee immens populaire gevechtssporters hebben immers een gigantische achterban die nu al reikhalzend uitkijkt naar deze unieke kamp die op 26 augustus in Las Vegas zal doorgaan.

Terwijl Conor McGregor (28) aan MMA-vechten doet in de vedergewichts- en lichtgewichtsklasse, kwam Mayweather in zijn succesvolle carrière in het boksen uit bij de weltergewichten. Maar in welke discipline nemen de Ier en de Amerikaan het tegen elkaar op?

Mayweather kan terugblikken op de hallucinante statistieken van 49 gewonnen wedstrijden en geen enkele verliesmatch. In september 2015 stopte hij met boksen na zijn laatste gewonnen wedstrijd tegen Andre Berto. Recent vertelde hij aan de pers dat hij een comeback wel overweegt, maar enkel om tegen MMA-vechter Conor McGregor te vechten.

Deze droomkamp komt er dus in augustus, dit nieuws werd woensdag bekend gemaakt. Beide heren zullen in een bokskamp destrijd aangaan. De Ierse superster Conor McGregor deed nog geen enkele officiële bokswedstrijd, maar won als Mixed Martial Arts-vechter al 21 kampen en beet 3 maal in het zand.

"Dit is een gevecht waar de toeschouwers zullen van smullen. Dit is de kamp die ik wil voeren. Ik heb veel vertrouwen om tegenover Mayweather te gaan staan. Geloof me, ik ga een einde maken aan Mayweathers statistieken. Ik ga alle criticasters ter wereld hun ongelijk bewijzen", reageerde McGregor bij de MMA-federatie.

(Skwadra by Tagtik/Source: MMA Fighting/Illustration picture: Pixabay)

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">IT&#39;S OFFICIAL!!! <a href="https://t.co/ND07Ixugs2">https://t.co/ND07Ixugs2</a> <a href="https://t.co/JpqFW5WbcB">pic.twitter.com/JpqFW5WbcB</a></p>&mdash; Floyd Mayweather (@FloydMayweather) <a href="https://twitter.com/FloydMayweather/status/875104754334023680">June 14, 2017</a></blockquote>
<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Ook dit kan u interesseren