Tagtik

Hoofdlector UGent aangeklaagd voor grensoverschrijdend gedrag

De universiteit UGent stelt zich burgerlijke partij in een rechtszaak tegen een hoofdlector van de Gentse unief wegens ongepast gedrag op de werkvloer.

De man, die actief was bij de UGent, zou een collega uitgenodigd hebben voor een saunabezoek en zou poedelnaakt in een hotelkamer die hij deelde met een collega tijdens een studieverblijf in het buitenland hebben rondgelopen. Het Nieuwsblad meldt dat de man zich eind september in de rechtbank van Kortrijk zal moeten verantwoorden voor een geval van ongepast seksueel gedrag aan de faculteit Ingenieurswetenschappen en Architectuur van de UGent. Na een eerder intern onderzoek besloot de universiteit over te gaan tot een strafklacht. De rechter onderzoekt de feiten die zich in 2012 afspeelden.

Inmiddels zouden er al vier klachten tegen de preventief geschorste lector ingediend zijn. De man kreeg reeds een contactverbod en mag bijgevolg geen contact meer hebben met studenten en personeelsleden van de UGent. (Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren