Tagtik

Inbrekers dreigen vingers af te snijden

De politie is op zoek naar een man van Noord-Afrikaanse afkomst. Hij is normaal gebouwd, is tussen 1m70 en 1m75 lang en ongeveer 35 jaar oud. Hij heeft zwarte ogen en kortgeknipt zwart haar. Hij wordt ervan verdacht een van de gewelddadige daders te zijn die op 25 februari bij een woninginbraak in Ukkel een wagen stalen en enkele dagen later eveneens in Ukkel een gezin gijzelden.

Bij deze tweede woninginbraak op 2 maart werden de bewoners bedreigd en namen de dieven een uitgebreide collectie schilderijen, een postzegelverzameling en andere waardevolle objecten mee.
De politie linkt beide inbraken aan elkaar omdat in beide gevallen de bewoners hetzelfde dreigement kregen: "Als je niet meewerkt, snijden we je vingers af", klonk het telkens in het Frans.

Als u enige informatie hebt over deze feiten of indien de gestolen voorwerpen ergens te koop werden aangeboden, dan vragen de speurders contact op te nemen via het gratis telefoonnummer 0800/30.30.0. Discretie wordt verzekerd. U kan uw tips ook sturen naar opsporingen@police.belgium.eu (Skwadra by Tagtik/Source and illustration picture: Police Belgium)

Ook dit kan u interesseren