Tagtik

IS eist aanslag Manchester op

De zelfmoordaanslag van maandagavond in de foyer van de Manchester Arena na afloop van het concert van de Amerikaanse zangeres Ariana Grande, werd zonet opgeëist door ISIS. De dader gebruikte een geïmproviseerde bom, werd intussen geïdentificeerd en kwam ook zelf om het leven, bevestigt de Engelse politie aan de media. Inmiddels werd een 23-jarige man uit het zuiden van Manchester gearresteerd omdat hij wel eens iets zou kunnen te maken hebben met de gruweldaad.

Voorlopig staat het dodental op 22 en is er weet van 59 gewonden, waaronder vele jongeren die nietsvermoedend genoten van een optreden van hun muzikale idool. Minister Reynders bevestigde dat er voorlopig geen Belgische slachtoffers gevallen zijn.

Dinsdagnamiddag eiste ISIS de aanslag officieel op. De terreurgroep publiceerde een tekst via de gekende communicatiekanalen: "Met Allahs steun en zegen heeft een soldaat van het kalifaat explosieven geplaatst midden in de bijeenkomst van kruisvaarders in de Britse stad Manchester, als wraak voor Allahs geloof, en in een poging om de ongelovigen te terroriseren, en als reactie op hun schendingen tegen de moslimlanden. De explosieven werden tot ontploffing gebracht in een concertarena, waarbij 30 kruisvaarders gedood werden en 70 anderen gewond raakten. Maar wat nu volgt voor de aanbidders van het kruis en hun bondgenoten zal nog erger zijn. Prijs Allah, onze schepper", luidt de gruwelijke boodschap die IS online verspreidde. (Skwadra by Tagtik/Source: Independent/Illustration picture: Twitter)

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="nl"><p lang="en" dir="ltr">1)   BREAKING: <a href="https://twitter.com/hashtag/ISIS?src=hash">#ISIS</a> claims responsibility for attack at <a href="https://twitter.com/hashtag/ManchesterArena?src=hash">#ManchesterArena</a> concert <a href="https://t.co/SHEJ61EjKu">pic.twitter.com/SHEJ61EjKu</a></p>&mdash; Rita Katz (@Rita_Katz) <a href="https://twitter.com/Rita_Katz/status/866983268788424704">23 mei 2017</a></blockquote>
<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Ook dit kan u interesseren