Tagtik

Islamitische zedenpolitie bedreigt en intimideert vrouwen in Zweden

In Zweden is opnieuw ophef ontstaan nu nog maar eens een ontluisterende documentaire een blik gunt op de streng islamitische subcultuur in Zweden. De reportage, genaamd Kalla fakta, werd op TV4 uitgezonden en toont met behulp van verborgen camera's hoe meisjes en vrouwen in bepaalde wijken niet meer vrij kunnen leven.

In de noordelijke wijken van Stockholm is te zien hoe vrouwen vertellen over hun negatieve ervaringen met moslimmannen. Verschillende vrouwen getuigen over hallucinante feiten: ze worden immers lastig gevallen als ze met de hond op straat wandelen, of gewoon omdat ze vrijgezel zijn, op café moeten ze aan de kant gaan zitten zodat er plaats genoeg is voor de mannen of meisjes worden verplicht om achteraan in de bus plaats te nemen. De reportage toont eveneens een vrouw die op haar terras zit te genieten van een glaasje wijn, maar ze krijgt meteen verwensingen die overgaan in zware levensbedreigingen naar haar hoofd geslingerd. Het gaat zelfs zo ver dat er mannen langs de afvoerbuis naar boven proberen te klimmen om haar een lesje te leren ... omdat ze geniet van een glaasje wijn.

"Ik vluchtte naar Zweden vanuit een land waar vrouwen werden onderdrukt. Nu zit ik hier en heb ik hetzelfde gevoel als in mijn vaderland waar ik van wegvluchtte", getuigt een vluchtelinge die het slachtoffer werd van intimidaties tijdens de ramadan.

(Skwadra by Tagtik/Source: Kalla fakta TV4 - Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren