Tagtik

'Jean-Marie Dedecker radicaliseert'

Politicus en voormalig succesvol judoka en judocoach Jean-Marie Dedecker is een man met een mening die zich, net zoals tijdens zijn judocarrière, maar moeilijk van zijn stuk laat brengen. Na de recente bloedige aanslag in Manchester waarbij zoveel jonge en onschuldige mensen gedood werden, is Dedecker woest.

"Ik voel me stilaan radicaliseren. Mijn woede tegenover terreur en de bijhorende hypocrisie wordt steeds groter", bekend Dedecker in een opiniestuk op de site van Knack. "We blijven teruggekeerde Syriëstrijders maar pamperen, terwijl het eigenlijk oorlogsmisdadigers zijn. We moeten ze opnieuw het land uitsturen, en niet steunen", zegt de voorzitter van de politieke partij LDD.

"Ik hoef geen stille tochten meer of kaarsjesprocessies. Er zijn afgelopen week 22 jongeren gestorven tijdens de aanslag in Manchester. Maar ik heb de indruk dat er stilaan gewenning ontstaat. Want terwijl we aan het treuren zijn om de slachtoffers, blijft ons land intussen wapens verkopen aan de extremisten die haat tegen het Westen voeden", legt Dedecker de vinger op een pijnlijke wonde omtrent de Belgische wapenverkoop aan Saudi-Arabië. (Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren