Tagtik

"Kamp tegen Mayweather lijkt bijna zelfmoordpoging voor McGregor"

Floyd Mayweather (40) keert terug uit zijn bokspensioen. De rijkste sportman op aarde doet dit niet voor een nieuwe titelkamp, maar wil de immens populaire kooivechter Conor McGregor (28) een lesje leren.

Floyd Mayweather Jr. vs. Conor McGregor zal zonder twijfel de geschiedenisboeken ingaan als een van de meest memorabele gevechten ooit. De twee immens populaire gevechtssporters hebben immers een gigantische achterban die nu al reikhalzend uitkijkt naar deze unieke kamp die op 26 augustus in Las Vegas zal doorgaan.

Terwijl Conor McGregor (28) aan MMA-vechten doet in de vedergewichts- en lichtgewichtsklasse, kwam Mayweather in zijn succesvolle carrière in het boksen uit bij de weltergewichten. Volgens wereldkampioene Delfine Persoon maakt MMA-vechter McGregor echter geen schijn van kans.

"Boksen en MMA zijn twee totaal verschillende sporten. Mayweather en McGregor zijn in hun sport elk de beste, maar als bokser heeft McGregor geen kans tegen Mayweather. Hij heeft geen dekking en mist tactiek en techniek", zegt de Belgische topbokser in De Afspraak.

"Wat McGregor doet, is bijna een zelfmoordpoging. Hij is te wild en heeft geen zelfbeheersing. En hij moet Mayweather nog kunnen raken. In een kooi zou het heel anders zijn, maar nu wordt het misschien wel de makkelijkste kamp voor Mayweather", stelt ze overtuigd.

(Skwadra by Tagtik/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren