Tagtik

Kardinaal De Ketel: "Word niet ongevoelig voor nood anderen"

Kardinaal Jozef De Kesel heeft vandaag tijdens de paashomilie in de kathedraal van Mechelen zich uitgesproken over de onzekere toekomst. "We leven in tijden van angst, die is aangewakkerd door dreigende terreur. We mogen echter niet toegeven aan die angst.", zegt de kardinaal.

Pasen blijft volgens de kardinaal een blijvende bron van vreugde voor christenen. Maar is die vreugde de dag van vandaag wel geloofwaardig? Die vraag stelt De Kesel zich. "Is de vreugde niet blind voor de droefheid, de angst en het lijden dat er nog altijd is. Ziet ze het geweld en het onrecht niet waar mensen nog steeds het slachtoffer van zijn? Hoeveel onzin en hoe zeer kunnen mensen elkaar de dood aandoen.”

"De angst die er momenteel is, wordt aangewakkerd door de dreigende terreur. Hierdoor dreigen we terug te plooien en worden we ongevoelig voor de nood van anderen.", zegt De Kesel. Het is aan deze angst dat we volgens de kardinaal niet mogen toegeven. "We moeten durven blijven geloven en ons niet afsluiten.", klinkt het.

Ook dit kan u interesseren