Tagtik

Kat overleeft miraculeuze val van ... elf verdiepingen hoog!

"Een kat valt altijd op haar poten", luidt het cliché. In het geval van Marley uit Berchem, is dit een waarheid als een koe. Zij overleefde immers een ongelofelijke val.

Chloé Noorbergen was nietsvermoedend het terras van haar appartement op de elfde verdieping in het Antwerpse Berchem aan het poetsen, toen haar kat Marley plots een vogel opmerkte, de kat sprong meteen op het hekwerk van het terras, maar verloor haar evenwicht en stortte te pletter.

"Ik dacht dat Marley dood was", zegt eigenares Chloé in Het Nieuwsblad zaterdagochtend. Als bij wonder leefde Marley nog toen Chloé zich met de lift naar beneden haastte. "Het beestje zat op de stoep te bibberen en te hijgen", zegt ze en ze nam haar kat meteen mee naar de dierenarts. Daar bleek als bij wonder dat Marley enkel een verbrijzeld achterpootje heeft, waarvoor het maandag een kleine operatie zal ondergaan.

"Dat het beestje zo’n val overleeft, is veeleer uitzonderlijk", zegt dierenarts Dominique De Schutter die Marley meteen onderzocht na de metershoge val. (Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren