Tagtik

Kempens koppel met 10 kilo coke in Malta betrapt

Carine D. (51) en Johnny H. (46), beiden afkomstig uit de Belgische Kempen, reisden vorige week naar Zuid-Italië om er te genieten van een heerlijke vakantie. Althans dat was wat ze hun buren vertelden. In werkelijkheid reisde het duo door naar Sicilië om er vervolgens met een catamaran naar Malta te trekken. Daar werden de Belgen opgewacht door een undercoveragent van de Maltese politie.

De man volgde het Belgische duo van nabij en ontdekte dat ze hun Seat Ibiza in een ondergrondse parking parkeerden aan een hotel in St. Julian's. Daar haalde Johnny plots tien kilogram coke te voorschijn die hij achter een omgebouwd dashboard had verstopt, schrijft plaatselijk journalist Mathew Agius.

Niet veel later die dag nam de Belg een taxi, met een zware tas in de hand. Dat was hèt moment voor de agenten om in te grijpen. De Belg werd onderschept en in zijn zak vond de Maltese politie de plakken cocaïne. Het koppel werd meteen in de boeien geslagen en bekende de drugssmokkel inmiddels. Ook gaven ze toe dat het niet de eerste keer was dat ze drugs naar Malta smokkelden.

"Het koppel blijft in hechtenis. Binnen enkele weken wordt een uitspraak in hun zaak verwacht", vertelt de Maltese advocaat van het Belgische koppel.

(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren