Tagtik

Kinderen dupe van politieke vete

Het Oost-Vlaamse Haaltert zorgde voor een unicum. De gemeentelijke 'Buitenspeeldag' vond er namelijk binnen plaats. Burgemeester Veerle Baeyens onderzocht de zaak en wijt het voorval aan een politieke ruzie en de onbestuurbaarheid van haar gemeente.

Normaal gezien zou de buitenspeeldag in Haaltert doorgaan op 19 april. In en rond het Helgems ontmoetingscentrum zouden kinderen naar hartelust kunnen ravotten. Groot was dan ook de verbazing van het college van burgemeester en schepenen toen hun beslissing genegeerd werd en de buitenspeeldag niet plaatsvond.

Burgemeester Baeyens startte een intern onderzoek: "Daaruit blijkt nu dat schepen van Jeugd en Speelpleinwerking Gina Verbestel (Open & Liberaal) eenzijdig had besloten de Buitenspeeldag te annuleren. Ze vond het niet nodig om de burgemeester en haar collega-schepenen daarvan op de hoogte te brengen. Door het heft in eigen handen te nemen, heeft ze heel wat kinderen en ouders in de kou laten staan", vertelt N-VA-fractievoorzitter Paulette Looze aan Het Nieuwsblad.

Schepen Verbestel verdedigt zich: "N-VA en SP.A willen de schijn ophouden dat ondanks de onbestuurbaarheid alles in de gemeente gewoon kan plaatsvinden, maar er zijn nog steeds procedures die moeten worden gevolgd. Op het schepencollege in februari, waar ik door persoonlijke omstandigheden niet bij kon zijn, werd een voorstel principieel goedgekeurd met daarin een vooropgesteld budget. Voor dat budget moeten echter bestelbons worden opgemaakt die op de gemeenteraad moeten worden goedgekeurd, maar dat gebeurt niet door de onbestuurbaarheid. Het is dus vanzelfsprekend dat, in overleg met de ambtenaren, besloten werd dat Buitenspeeldag niet kon doorgaan. Dat geldt trouwens ook voor andere initiatieven." Het staat buiten kijf dat vooral de kinderen uit Haaltert de dupe zijn van dit politiek gekwebbel.(Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren