Tagtik

Kinderoppas Maddie McCann onthult wat er gebeurde op laatste avond

Het kindermeisje dat op de avond waarop de Britse kleuter Maddy McCann verdween het hele gebeuren van heel dichtbij volgde, spreekt voor het eerst over die bewuste avond.

De nanny, die werkt in het resort waar de famile McCann in Portugal verbleef, zegt dat de hele verdwijning haar nog steeds achtervolgt, bijna tien jaar na de feiten. Vooral de wanhoop waarmee vader Gerry McCann er alles aan doet om zijn dochter terug te vinden, raakt het kindermeisje enorm.

De nanny vertelt aan The Mirror dat op de avond van de verdwijning wanneer vader Gerry zijn dochter overal begon te zoeken, moeder Kate met de wanhoop nabij begon te huilen en schreeuwen 'ze hebben haar meegenomen', toen de nanny haar probeerde te troosten.

Terwijl vader Gerry onder auto's en op elke mogelijke plek begon te zoeken, probeerde het kindermeisje de moeder te kalmeren. "Ze zal wel gevonden worden, dit gebeurt vaak", zei ze om de moeder te troosten.

Het kindermeisje, dat tijdens de vakantie van het gezin McCann verschillende keren op Maddie heeft gepast, vertelt dat ze samen met de andere staffleden van het resort wel tot 5 uur 's ochtends het domein en de straten van Praia da Luz hebben afgezocht.

De nanny, die anoniem wenst te blijven, vertelt aan The Mirror dat het echt wel gevaarlijk was in het resort. De kindermeisjes werden aangeraden om niet alleen buiten te komen en kregen kleine zakalarmen om bij zich te houden om mogelijke verkrachters af te schrikken.

Ten slotte geeft ze de Portugese politie nog een veeg uit de pan: "Ik ben niet in het appartement van de familie McCann geweest die avond van de verdwijning, maar tientallen andere mensen wel. Bijgevolg is er geen bewijs meer gevonden. Niemand zei dat de kamer moest afgesloten worden zodat er geen bewijs kon verdwijnen."

De oppas is er rotsvast van overtuigd dat de ouders van Maddie helemaal niets met de verdwijning te maken hebben. "Ik hoop dat ze nog in leven is", zegt ze. (Skwadra by Tagtik/Source: Lad Bible - The Mirror/Illustration picture: Facebook)

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="nl"><p lang="en" dir="ltr">&#39;They&#39;ve taken Maddie&#39;: Madeleine McCann nanny speaks out 10 years later <a href="https://t.co/qv98YiVylF">https://t.co/qv98YiVylF</a> <a href="https://t.co/1oySET8Nkf">pic.twitter.com/1oySET8Nkf</a></p>&mdash; Daily Mirror (@DailyMirror) <a href="https://twitter.com/DailyMirror/status/854274788369596416">18 april 2017</a></blockquote>
<script async src="//platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

Ook dit kan u interesseren