Tagtik

Koning Willem-Alexander is trots

De Nederlandse vorst Willem-Alexander maakt in juni een officieel staatsbezoek aan Italië. De Italiaanse krant La Repubblica strikte hem zaterdag al voor een interview.

Omdat de Nederlander in juni ook een bezoek zal brengen aan Sicilië, waar vele Afrikaanse vluchtelingen voet aan wal zetten, kwam ook dit thema aan bod. Willem-Alexander zegt onder meer het volgende over de vluchtelingenproblematiek in Europa: "Ik ben er trots op dat geen enkele vluchteling die in 2015 arriveerde in Nederland in de open lucht heeft hoeven te slapen. We waren in staat om met de situatie om te gaan in 2015. Zij het met veel moeite. Mijn rol als koning is om onze samenleving te verbeteren, dus moeten we deze mensen helpen om te assimileren."

Willem-Alexander is zeer fier dat Nederland heel tolerant is naar vluchtelingen toe. "Eeuwenlang zijn er mensen die zich in Nederland vestigen vanwege de godsdienstvrijheid of de mogelijkheid om boeken te drukken zonder censuur. Amsterdam is altijd de hoofdstad van tolerantie geweest", zegt hij aan de Italiaanse krant. (Skwadra by Tagtik/Source: La Repubblica/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren