Tagtik

Koppel gaat frietjes halen en redt 94-jarige vrouw van de dood

Enkele Kortrijkzanen hebben donderdagavond na hun frituurbezoek het leven van een bejaarde vrouw gered toen ze op hun terugweg van de frituur, toevallig te voet langs haar huis passeerden in de Sint-Katharinastraat.

"We namen een brandgeur waar, maar gezien het zomerse weer gingen we ervan uit dat er ergens een barbecue was. Maar later was de rookgeur veel erger geworden", vertelt het Kortrijkse koppel. Toen het tweetal steeds dichter bij huis kwam, werd de rookgeur echter erger, ging het koppel op zoek naar de oorzaak en hielden ze halt bij het huis waar de brandgeur het sterkst was. "Toen we achteraan de rijwoning gingen kijken, merkten we het vuur op. De achterdeur stond open, terwijl de ramen al begonnen te barsten van de hitte. Terwijl mijn echtgenote aan de achterdeur bleef wachten, ben ik naar binnen gelopen en riep ik de bewoonster toe. Ze antwoordde, waardoor ik haar vrijwel meteen vond en naar buiten kon brengen", vertelt de heldhaftige man.

Door het snelle optreden van het Kortrijkse koppel houdt de 94-jarige Alma D. enkel brandwonden aan de armen over aan de brand die in haar huisje woedde. (Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren