Tagtik

Kris Peeters wil fidget spinner onderwerpen aan strenge controle

De absolute hype op dit moment is de fidget spinner. Dit kleine en verslavende hebbedingetje zorgt ervoor dat je je stress kan kanaliseren door middel van kleine bewegingen met de handspinner. Omdat niet alle fidget spinners die in België verkocht worden, veilig zijn, wil Minister van Consumentenzaken Kris Peeters controles uitvoeren.

"We hebben vastgesteld dat de spinners op administratief vlak meestal niet voldoen aan de speelgoedreglementering. Ze hebben geen CE-markering, geen naam en adres van de fabrikant of importeur, geen referentie van het product, geen waarschuwingen ..." Ook zijn de spinners in België nog niet getest op technische veiligheid. Ze zijn eveneens niet geschikt voor kinderen jonger dan drie jaar en zouden een waarschuwing moeten dragen omtrent de losse onderdelen. In het buitenland gebeurden reeds ongevallen met de spinner.

Om zeker te zijn dat de fidget spinner geen gevaar oplevert voor Belgische kinderen, wil minister Kris Peeters via steekproeven de speeltjes testen die in de winkelrekken liggen. Als dit hebbedingetje een CE-markering bezit en de handleiding ook in het Nederlands aanwezig is, hoeft u zich alvast geen zorgen te maken. (Skwadra by Tagtik/Source: Het Nieuwsblad/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren