Tagtik

Kwart trainers in Premier League met verleden bij Barça!

Maar liefst vijf ex-voetballers van FC Barcelona zullen volgend seizoen aan de slag zijn als trainer in de Engelse Premier League.

Pep Guardiola, sinds vorig jaar trainer bij Manchester City, speelde 263 officiële wedstrijden in het shirt van de Blaugranas tussen 1990 en 2001. Later werd hij ook trainer van Barça B en vier seizoenen van het A-elftal. Frank De Boer, de kersverse trainer van Crystal Palace, speelde bij de Catalaanse ploeg tussen 1999 en 2003. Ronald Koeman, de huidige coach van Everton, was een van de sterren van het 'dream team' van Johan Cruijff tussen 1989 en 1995. Mauricio Pellegrino, coach van Southampton, speelde 23 wedstrijden voor de Catalaanse trots in het seizoen 1998/99. Tot slot zat Mark Hughes, trainer van Stoke City, twee seizoenen in Camp Nou van 1986 tot 1988.

Naast deze vijf ex-spelers heeft ook José Mourinho een verleden bij Barcelona: niet als speler, maar als assistent-trainer. Het wordt nu afwachten of we in het komende seizoen de filosofie van Barça zullen terugzien op de Engelse voetbalvelden.

(Fausto by Tagtik with DC and Dupk/Bron: Nieuwsblad/Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren