Tagtik

Limburgers krijgen 30 euro korting bij aankoop kippenhok

Limburg.net, de afvalintercommunale, wil meer gezinnen aanzetten tot het houden van kippen. Ze hebben hier een nieuwe campagne voor gelanceerd om Limburgers bewuster te laten omgaan met organisch afval. Elke Limburger kan sparen voor de aankoop van een kip of een korting krijgen op de aankoop van een duurzaam kippenhok.

Volgens Limburg.net blijkt dat Limburgers elk jaar zo een 18 tot 26 kilogram voedsel per persoon weggooien. Woordvoerdster van de intercommunale, Ilse Luypaerts, zegt dat er in Limburg een besparing van minstens 30 procent kan bereikt worden als er verstandig wordt omgegaan met organisch afval.

"We zullen daarom de komende maanden enkele alternatieven in de kijker plaatsen. Een kip is de ideale afvalverwerker, want ze kan op jaarbasis ongeveer 50 kilogram afval verwerken. En je krijgt er nog eens eitjes voor terug.", zegt Luypaert. Daarom organiseert Limburg.net een 'kippenactie'. Mensen kunnen via een elektronische portemonnee sparen voor een kip.

In 2016 hebben meer dan 400 gezinnen gespaard voor een eigen kip. Deze actie wordt nu uitgebreid. "We voorzien voor 650 gezinnen een korting van 30 euro bij aankoop van een kippenhok. Het hok moet wel gemaakt zijn van milieuvriendelijk materiaal en het moet voorzien zijn van zitstokken en een legnest", besluit Luypaert. (Skwadra by Tagtik/Source: Belga/Illustration Picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren