Tagtik

'Lowieke' deed impulsief huwelijksaanzoek

Thuis-acteur Mathias Vergels onthult in Story dat hij zijn vriendin Julie halsoverkop ten huwelijk vroeg. Na een zware periode bracht zij immers geheel onverwachts licht in de duisternis èn de broodnodige stabiliteit die hij nodig had.

Een jaar geleden kondigde acteur Mathias Vergels aan dat hij voor een onbepaalde periode uit de serie Thuis zou verdwijnen. Na een derde veroordeling voor rijden onder invloed verloor hij op de koop toe ook zijn rijbewijs. Vergels had nood aan afwisseling en was verzeild geraakt in een monotone sleur: "Ik moest voor mezelf gewoon een pauze inlassen om me te kunnen focussen op muziek maken. Te veel en te lang hetzelfde doen, is niet goed voor mij. Als je voelt dat het op is, moet je er gewoon even de stekker uittrekken", en dat deed Vergels. Sinds enkele weken schittert hij opnieuw als Lowie in Thuis en hij geniet er opnieuw van. "Nu sta ik weer met plezier op de Thuis-set", vertrouwt hij Story toe.

Wie een grote rol speelde in zijn heropstanding, is zijn vriendin Julie, die inmiddels zijn verloofde werd. "Julie heeft een erg rustgevende invloed op mij. Ik ben veel kalmer dan vroeger, ook in m'n hoofd. Ik heb nu iemand in mijn leven die alles de moeite waard maakt, zij is de motor die me vooruit duwt." Mathias liet zich dan ook volledig door zijn gevoel leiden toen hij haar vorig jaar ten huwelijk vroeg: "Toen we in april 2016 in Venetië op vakantie waren, heb ik haar op een superromantische manier ten huwelijk gevraagd. Het was best een impulsieve beslissing, ik had zelfs geen ring bij!", vertelt Lowie uit Thuis. Het huwelijk staat deze zomer gepland, melden de twee tortelduifjes. (Skwadra by Tagtik/Source: Story/Illustration picture: Belga)

Ook dit kan u interesseren