Tagtik

Luikenaar krijgt 200 uur werkstraf voor eigen versie van 'The Hangover'

Een 19-jarige jongeman uit Luik zakte in januari speciaal af naar Brugge voor een fuif.  "Om 4 uur 's nachts is hij daar zo dronken als een Zwitser buitengegooid, waarna hij op zoek ging naar een plaats om te slapen", vertelde zijn advocaat vrijdag in de rechtbank.

De dronken Luikenaar vond echter niet meteen een slaapplaats en vond er dan niets beter op om in te breken in het Brugse politiegebouw langs de Lodewijk Coiseaukaai. De Waal graaide enkele uniformen en kogelvrije vesten mee, maar werd betrapt door een agent tijdens zijn dronken inbraak. De Luikenaar liep weg en liet het gestolen goed liggen, de agent zette meteen de achtervolging in. De Waal negeerde alle bevelen van de agent, waarop deze een waarschuwingsschot loste. Dat maakte weinig indruk op de stomdronken jongeman. Als laatste redmiddel sprong de dronken inbreker dan maar in het Boudewijnkanaal, waar hij enkele minuten later fel onderkoeld uitgevist werd door de politie.

Vrijdag kreeg de jongeman van de Brugse correctionele rechtbank voor zijn dronken nacht en alles dat hij uitstak, een werkstraf van 200 uur opgelegd. "Sindsdien doet hij geen zulke stommiteiten neer", stelt zijn advocaat gerust. (Skwadra by Tagtik/Source: Focus WTV/Illustration picture: Pixabay)

Ook dit kan u interesseren